Poslovno okruženje

Međunarodni sajam obrta i poduzetništva GRAPOS Expo 2015

0

U Gračanici je, u periodu od 21. do 24. aprila 2015. godine, održan šesti po redu Međunarodni sajam obrta i poduzetništva GRAPOS Expo. Organizatori Sajma su preduzeće BOMS-expo i Općina Gračanica, koji su podržani i od izvršnih partnera Obrtnička komora TK i Obrtnička komora FBiH. Cilj sajma GRAPOS Expo, prema riječima organizatora, je promocija i međusobno povezivanje domaćih i inostranih preduzetnika, pozitivni uticaj na stvaranje preduzetničke klime, te intenziviranje razvoja privrede u Bosni i Hercegovini.

Na Sajmu se predstavilo oko 300 izlagača iz: BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Italije, Austrije, Bugarske, Njemačke. Kao i ranijih godina, očekuje se da će Sajam posjetiti  oko 25.000 posjetilaca.
Među izlagačima našao se i štand Udruženja Nezavisni biro za razvoj (NBR), Gradačac. Izvršni direktor NBR-a, Enver Sarvan, učestvovao je i na Okruglom stolu „Stanje i perspektive stranih investicija na Tuzlanskom kantonu“, koji je održan, 22.04.2015.godine.
Štand NBR-a su posjetili predstavnici: malih i srednjih preduzeća, općina, ministarstava, razvojnih agencija i međunarodnih organizacija. Posjetioci NBR-ovog štanda su imali priliku da vide informativno propagandni materijal, te da se upoznaju sa dosadašnjim radom, odnosno, implementiranim projektima Udruženja. Detaljnije su im predstavljeni i tekući NBR-ovi projekti „Partnerstvo za efektivniju implementaciju lokalnog ekonomskog razvoja na području sjeveroistočne BiH“, koji finansira Evropska unija, i projekat  „Boljim poslovnim okruženjem do više radnih mjesta“, koji, u okviru Programa održivosti civilnog društva u BiH, finansiraju Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Ambasada Velike Britanije u BiH.

Komentari su onemogućeni.