Konferencija: „Zagovaranjem do boljih politika ekonomskog razvoja za male farmere / agrobiznise“

U SARAJEVU KONFERENCIJA ZA POBOLJŠANJE POSLOVNOG OKRUŽENJA

(SARAJEVO, 15. decembar/prosinac 2015. god.) U organizaciji Udruženja Okusi Hercegovinu Mostar, Udruženja Nezavisni biro za razvoj (NBR) Gradačac i Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK Mostar, u Sarajevu se danas u Hotelu Europe u 10:30h organizuje konferencija „Zagovaranjem do boljih politika ekonomskog razvoja za male farmere / agrobiznise“.

Na Konferenciji će se najaviti velika kampanja zagovaranja za bolje poslovno okruženje sa posebnim akcentom na male farmere. Tokom kampanje će se promovisati web platforma poslovnookruzenje.ba koja sadrži preko 200 registrovanih prepreka razvoju biznisa. Cilj kampanje, koja će se sprovoditi u 2016. godini, je doprinijeti poboljšanju poslovnog okruženja za male poljoprivredne proizvođače i male biznise.

Prisutnima će se obratiti predstavnici udruženja Okusi Hercegovinu Mostar, Slow Food Italija, proizvođači iz Hercegovine i Banja Luke, te predstavnici Udruženja NBR Gradačac, LiNK Mostar i Udruženja poduzetnika i poslodavaca UPIP Žepče.

Prije održavanja Konferencije, predviđena je i konferencija za štampu na kojoj će se prisutnim novinarima obratiti predstavnici organizatora, ali i mali poljoprivredni proizvođači, koji će govoriti o problemima sa kojima se svakodnevno suočavaju.

Konferencija se održava u sklopu projekta ESSEDRA (Environmentally Sustainable Socio-Economic Development of Rural Areas – Ekološki održiv društveno-ekonomski razvoj ruralnih područja), sufinansiranog od strane EU, i kampanje javnog zagovaranja pod nazivom „Boljim poslovnim okruženjem do više radnih mjesta“, finansirane od Američke agencije za međunarodni razvoj – USAID.

# # # kraj # # #