Poslovno okruženje

Usaglašene aktivnosti na implementaciji tekućih projekata

0

Nastavljajući uobičajenu praksu međusobnog informisanja i usaglašavanja planiranih aktivnosti, bitnih za uspješnu provedbu tekućih projekata, u kabinetu Dr. Hajrudina Hadžidedića, načelnika Općine Odžak, održan je radni sastanak kojem su prisustvovali Radinka Dujak, načelnica Odjela za gospodarstvo Općine Odžak i Enver Sarvan, izvršni direktor NBR-a.
Imajući u vidu plan rada, ali i decembarske praznike, učesnici sastanka su se usaglasili, da bi bilo dobro, da se, što prije realizuje dio potrebnih radova na vanjskom uređenju prostora oko objekta Centra za proizvodnju, skladištenje i usluge u poslovnoj zoni „Sjever“ u Odžaku. Dogovoreno je da se izvrši stručni uvid u idejno rješenje vanjskog uređenja i sačini odovarajući predmjer, samo dijela ukupno potrebnih radova. Obim radova je ograničen i mora biti srazmjeran finasijskim mogućnostima i iznosu preostalih sredstava iz budžeta projekta „Partnerstvo za efektivniju implementaciju lokalnog ekonomskog razvoja u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini“, kojeg finansira Evropska unija.
Drugi dio sastanka posvećen je realizaciji priprema za provođenje javne rasprave “Kako unaprijediti proces oporavka poplavom uništenih područja općine Odžak?”. Dogovoreno je, da se, Javna rasprava održi 15.12.2015. godine u prostorijama Općine Odžak. Realizacijom Javne rasprave nastavlja se provedba projekta BRANA kojeg finasira USAID.

 

Komentari su onemogućeni.