Najava događaja – Press konferencija: “Boljim poslovnim okruženjem do više radnih mjesta”

Press konferencija: “Boljim poslovnim okruženjem do više radnih mjesta”

U organizaciji Udruženja Nezavisni biro za razvoj (NBR) Gradačac i Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK Mostar, u sklopu kampanje javnog zagovaranja pod nazivom “Boljim poslovnim okruženjem do više radnih mjesta”, koji finansria Američka agencija za međunarodni razvoj USAID u BiH, organizuje se press konferencija:

u ponedjeljak, 25.jun/lipanj 2018.godine u 10:00h,                                                        u hotelu Mepas, dvorana Princess (ul. Kneza Višeslava b.b. Mostar).

Prisutnima će se obratiti:

• g. Tomislav Majić, Predsjednik Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK Mostar,
  • gđa Jasmina Pašić, Pomoćnik Ministra Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije,
  • g. Goran Dodig, Predstavnik Mreže za ekonomski razvoj u BiH – LEDnet mreža.

Kampanja javnog zagovaranja “Boljim poslovnim okruženjem do više radnih mjesta” se organizuje u sklopu sektora Politika ekonomskog razvoja u BiH, a u okvir programa “Program održivosti civilnog društva u BiH (CSSP)”. Kampanjom se želi uticati na ubrzanje procesa reforme registracije biznisa u FBiH, izmjenu Zakona o privrednim društvima, te uspostavu registra parafiskalnih naknada i smanjenja broja naknada.

Kontakt:

– Jasmina Sulejmen, +387 53 820 512, pitcentar.nbr@gmail.com, www.nbrudruzenje.org;

– Alisa Gekić, +387 36 580 151, alisa@linkmostar.org, www.linkmostar.org.