Poslovno okruženje

Nastup na 45. Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije – sajmu šljive

0

Nastup na 45. Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije – sajmu šljive

U sklopu implementacije projekta „Inovacije u lancu vrijednosti suhe šljive“ organiziran je zajednički nastup na 45. Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije – sajmu šljive (29.08. – 01.09.) za predstavnike proizvođača suhe šljive, Savjetodavne službe Gračanica, kao i projektnih partnera.

Osim promocije samog projekta na sajmu je predstavljen i redizajn postojećih proizvoda proizvođača suhe šljive, kao i dizajn za dva nova proizvoda od suhe šljive.  Pored poslovnih susreta (B2B) i poslovnog susreta radi razmjene tehnologija, sudionici su imali priliku sudjelovati i na promociji knjige “Šljive i proizvodi od šljiva”, te znanstveno stručnom predavanju na temu “Suha šljiva od voćnjaka do trpeze”.

Projekt “Inovacije u lancu vrijednosti suhe šljive” implementira Nezavisni biro za razvoj/NBR sa partnerima: Općinom Gračanica, Zemljoradničkom zadrugom „Gračanka“ i Tehnološkim fakultetom Univerziteta Tuzla. Projekt sufinancira Europska unija, u okviru Programa za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH, EU ProLocal kojeg implementira GIZ. Ukupna vrijednost projekta iznosi 189.906,00 KM od čega Europska unija sufinancira projekt u iznosu od 151.066,00 KM. Trajanje projekta je 12 mjeseci.

Komentari su onemogućeni.