Poslovno okruženje

Održan Okrugli stol: „Poticajne politike za unapređenje voćarstva u Tuzlanskom kantonu i Brčko distriktu BiH“

0

Održan Okrugli stol: „Poticajne politike za unapređenje voćarstva u Tuzlanskom kantonu i Brčko distriktu BiH“

U sklopu implementacije projekta: „Inovacije u lancu vrijednosti suhe šljive“ u Tuzli dana 24.10.2018. godine održan je stručni skup na temu: „Poticajne politike za unapređenje voćarstva u Tuzlanskom kantonu i Brčko distriktu BiH“.

Na stručnom skupu su osim projektnih partnera sudjelovali i predstavnici Privredne komore Tuzlanskog kantona, Poljoprivrednog zavoda Tuzla, Vlade Brčko distrikta BiH, te Federalnog zavoda za poljoprivredu Sarajevo. Cilj stručnog skupa je bio na osnovu postojećih poticajnih politika navedena dva područja utvrditi mjere i konkretne preporuke za poboljšanje u sektoru voćarstva sa posebnim fokusom na inovativnost proizvodnje i prerade šljive.

Projekt “Inovacije u lancu vrijednosti suhe šljive” implementira Nezavisni biro za razvoj/NBR sa partnerima: Općinom Gračanica, Zemljoradničkom zadrugom „Gračanka“ i Tehnološkim fakultetom Univerziteta Tuzla. Projekt sufinancira Europska unija, u okviru Programa za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH, EU ProLocal kojeg implementira GIZ. Ukupna vrijednost projekta iznosi 189.906,00 KM od čega Europska unija sufinancira projekt u iznosu od 151.066,00 KM. Trajanje projekta je 12 mjeseci.

Komentari su onemogućeni.