Poslovno okruženje

Održan peti sastanak Tima za implementaciju projekta

0

Održan peti sastanak Tima za implementaciju projekta

U Gračanici je dana 27.09.2018. godine održan zajednički sastanak Tima za implementaciju projekta: „Inovacije u lancu vrijednosti suhe šljive“ i Savjetodavne službe Općine Gračanica.

Na sastanku je predstavljen presjek stanja kod uspostave inovativnih i edukativnih voćnjaka i sanacije postojećih voćnjaka, te su utvrđene teme i dinamika za provedbu preostalih obuka za odabrane korisnike i druge zainteresirane voćare. Također, dogovoreni su i preostali radni sastanci kod nadležnih institucija s ciljem zagovaranja poboljšanja trenutnog stanja u lancu vrijednosti suhe šljive, kao i organizacija okruglog stola na tu temu.

Projekt “Inovacije u lancu vrijednosti suhe šljive” implementira Nezavisni biro za razvoj/NBR sa partnerima: Općinom Gračanica, Zemljoradničkom zadrugom „Gračanka“ i Tehnološkim fakultetom Univerziteta Tuzla. Projekt sufinancira Europska unija, u okviru Programa za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH, EU ProLocal kojeg implementira GIZ. Ukupna vrijednost projekta iznosi 189.906,00 KM od čega Europska unija sufinancira projekt u iznosu od 151.066,00 KM. Trajanje projekta je 12 mjeseci.

Komentari su onemogućeni.