ODRŽAN PRVI SASTANAK UPRAVNOG ODBORA PROJEKTA: “INOVACIJE U LANCU VRIJEDNOSTI SUHE ŠLJIVE“

ODRŽAN PRVI SASTANAK UPRAVNOG ODBORA PROJEKTA: “INOVACIJE U LANCU VRIJEDNOSTI SUHE ŠLJIVE”

Prvi sastanak Upravnog odbora projekta: “Inovacije u lancu vrijednosti suhe šljive“ (Projekat), održan je u utorak, 9. januara 2018. godine u 11,00 sati u prostorijama Hotela EURO u Odžaku.

Projekat “Inovacije u lancu vrijednosti suhe šljive” implementira Nezavisni biro za razvoj/NBR sa partnerima: Općinom Gračanica, Zemljoradničkom zadrugom „Gračanka“ i Tehnološkim fakultetom Univerziteta Tuzla, te u saradnji sa nadležnom službom Vlade Brčko distrikta BiH.

Konsituirani petočlani Upravni odbor Projekta (UO): usvojio je Poslovnik o radu UO, izabrao je Fernadu Helić (Općina Gračanica)  za predsjednicu i Zekerijaha Bahića za dopredsjednika UO Projekta. U nastavku Sastanka članovi UO su: upoznati sa sadržajem i Operativnim planom implementacije Projekta, te usvojili prijedlog liste članova Tima za implementaciju Projekta i Komisije za izbor parcela. Na kraju, usaglašeni su sadržaji  sporazuma između partnera i NBR.

Projekat kofinansira Evropska unija, u okviru Programa za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH, EU ProLocal kojeg implementira GIZ. Ukupna vrijednost projekta iznosi 189.906,00 KM od  čega Evropska unija kofinansira projekat u iznosu od 151.066,00 KM. Trajanje projekta je 12 mjeseci.