Poslovno okruženje

Održana praktična obuka – zelena/ljetna rezidba u voćnjaku

0

Održana praktična obuka – zelena/ljetna rezidba u voćnjaku

U Lukavici (Općina Gračanica) je dana 30.05.2018. godine održana praktična obuka na temu: zelena/ljetna rezidba u voćnjaku u sklopu projekta: „Inovacije u lancu vrijednosti suhe šljive“.

Praktičnu obuku su proveli stručnjaci iz Poljoprivrednog zavoda Tuzla, a prisutni su bili predstavnici ZZ „Gračanke“, Savjetodavne službe Gračanica, kao i odabrani korisnici/poljoprivredni proizvođači koji su imali priliku se upoznati sa pravilnim tehnikama održavanja (rezidbe) voćnjaka s ciljem unapređenja njihovih kapaciteta i povećanja kvalitete proizvodnje šljive.

Projekt “Inovacije u lancu vrijednosti suhe šljive” implementira Nezavisni biro za razvoj/NBR sa partnerima: Općinom Gračanica, Zemljoradničkom zadrugom „Gračanka“ i Tehnološkim fakultetom Univerziteta Tuzla. Projekt sufinancira Europska unija, u okviru Programa za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH, EU ProLocal kojeg implementira GIZ. Ukupna vrijednost projekta iznosi 189.906,00 KM od čega Europska unija sufinancira projekt u iznosu od 151.066,00 KM. Trajanje projekta je 12 mjeseci.

 

Komentari su onemogućeni.