Poslovno okruženje

Održane praktične obuke – postavljanje sustava za navodnjavanje „kap po kap“ u voćnjaku

0

Održane praktične obuke – postavljanje sustava za navodnjavanje „kap po kap“ u voćnjaku

U Gračanici – G. Orahovica, Doborovci, Soko, Stjepan Polje i Lukavica (18.06.2018.) i Brčkom – Brka i Šatorovići (19.06.2018.) održane su praktične obuke na temu: postavljanje sustava za navodnjavanje „kap po kap“ u voćnjaku u sklopu implementacije projekta: „Inovacije u lancu vrijednosti suhe šljive“.

Praktične obuke su proveli stručnjaci iz Savjetodavne službe Općine Gračanica i ugovorenog dobavljača sustava za navodnjavanje „kap po kap“, tvrtke „Proagro“ d.o.o. iz Žepča, a prisutni su bili odabrani korisnici/poljoprivredni proizvođači koji su ovom prilikom i preuzeli kompletan sustav za navodnjavanje „kap po kap“ za svoje voćnjake uz obvezu postavljanja/instalacije istih u roku od 10 dana od dana preuzimanja. Sustavi za navodnjavanje „kap po kap“ u voćnjaku će doprinijeti povećanju prinosa uroda šljive, kao i unapređenju kvalitete iste.

Projekt “Inovacije u lancu vrijednosti suhe šljive” implementira Nezavisni biro za razvoj/NBR sa partnerima: Općinom Gračanica, Zemljoradničkom zadrugom „Gračanka“ i Tehnološkim fakultetom Univerziteta Tuzla. Projekt sufinancira Europska unija, u okviru Programa za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH, EU ProLocal kojeg implementira GIZ. Ukupna vrijednost projekta iznosi 189.906,00 KM od čega Europska unija sufinancira projekt u iznosu od 151.066,00 KM. Trajanje projekta je 12 mjeseci.

Komentari su onemogućeni.