Predstavljanje web platforme www.poslovnookruzenje.ba

Zajednička konferencija: „ Zagovaranjem do boljih politika ekonomskog razvoja za male farmere/agro biznise””, održana je u četvrtak, 16. novembra 2015. godine u 10:30 sati u Hotelu “Europe” u Sarajevu. Realizacijom Zajedničke konferencije nastavljena je provedba aktivnosti koje su planirane projektom: “Boljim poslovnim okruženjem do više radnih mjesta” u saradnji sa drugim razvojnim projektima koji se bave istom problematikom i zastupaju iste ciljeve, tj. Bolje poslovno okruženje u BiH.
Nakon uvodnih i pozdravnih riječi, koje su usmjerene na afirmaciju saradnje i partnerstava, učesnicima Konferencije predstavljeni su: Eementi poslovnog okruženja u BiH i ekonomske politike, Instrumenti zagovaranja za poboljšanje poslovnog okruženja u BiH – LEDnet on-line platforma, Nadogradnja LEDnet platforme, kao i Jači glas civilnog društva za bolje poslovno okruženje i povećanu odgovornost vlada. Pored ovih tema predstavljen je i rad članica LEDnet mreže: Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK, Udruženje Okusi Hercegovinu, Razvojna agencija grada Prijedora PREDA-PD, te Udruženje Nezavini biro za razvoj NBR,
Fokus konferencije je bio na predstavljanju je LEDnet on – line platforma www.poslovnookružnje.ba, kao alata za monitoring stanja problema, sa kojima se susreću biznisi, i promjena u poslovnom okruženju BiH, te kao instrumenta zagovaranja za poboljšanje poslovnog okruženja u Bosni i Hercegovini. Ovaj portal je kreiran u okviru CSSSP – Programa održivosti civilnog društva u BiH, kojeg finansira USAID.