Zajednički nastup žena liderica i prezentacija tipičnih proizvoda u prodajnom centru „PIRAMIDA“ u Mostaru

U prodajnom centru „Piramida“ u Mostaru, 17.09.2015. godine predstavljeni su tipični proizvodi, čiju proizvodnju njeguju: Udruženje žena „Emina“ Ustikolina –Foča (slatko od guljenih šljiva), Udruženje „4 T„ Modriča (pekmez od jabuka), Udruga poduzetnika i poslodavaca / UPiP Žepče (eterična ulja) i „Okusi Hercegovine“ Mostar (Sir iz mijeha).

Projekat „Okusi Bosne i Hercegovine“, u vrijednosti 22.160 USD implementira NEZAVISNI BIRO ZA RAZVOJ ( NBR ) Gradačac, a finansira Američka ambasada u Sarajevu. Sveukupni cilj projekta je razviti održive mehanizme marketinga i promocije tipičnih, tradicionalnih b-h proizvoda u ruralnim područjima u cilju jačanja ekonomske neovisnosti žena. Ciljna grupa su žene liderice organizacija koje njeguju, promovišu i organizuju proizvodnju tradicionalnih proizvoda na području BiH.