Poslovno okruženje

PROMOCIJE U TRŽNIM CENTRIMA

0

U četvrtak i petak (20. i 21. februara), u modričkim tržnim centrima „Košuta“ i „Tropic“ organizovane su promocije proizvoda kroz projekat „Aktivne žene u samozapošljavanju“.

Poduzetnice iz udruženja „Veliko srce“ Modriča, „Dobor kula“ Vukosavlje i „4T“ Tarevci, imale su još jednom priliku da u dva dana javnosti predstave svoje proizvode u najposjećenijim modričkim tržnim centrima. Ti proizvodi su još ranije kroz implementaciju Projekta uzeti u fokus, a radi se o pekmezu od samoniklice, soku od aronije i kiselom programu salata. Za njih su osmišljena dizajnerska i marketinška rješenja kako bi se ovi proizvodi isticali na tržištu i kako bi u prvom planu bio prikazan njihov kvalitet.

Ova promocija je posljednja u nizu aktivnosti koje su imale za cilj promovisanje ovih proizvoda i predstvljenje istih široj javnosti. Prije promocije u tržnim centrima, proizvodi su predstavljeni na sajmovima koji su organizovani u ljetnom periodu kao i na internet platformama poput facebook-a.

Kao i svaka od dosadašnjih promocija, tako je i ova urodila novim poslovnim kontaktima, ponekim prodanim proizvodom i svakako dodatnom motivacijom za nove poslovne uspjehe ženama poduzetnicama.

Javnost je tokom promocije rada i proizvoda žena poduzetnica imala priliku i da se još jednom upozna sa Projektom u sklopu kojeg se ove aktivnosti provode i čijom se implementacijom upravo omogućio ovaj vid podrške ženama poduzetnicama.

Cilj cjelokupnog projekta: „Aktivne žene u samozapošljavanju“ je omogućiti integraciju žena na tržište rada kroz jačanje kapaciteta za samozapošljavanje i uvođene savremenih digitalnih kanala distribucije i proces izgradnje brenda. To će doprinijeti smanjenju socijalne isključenosti, povećanju zaposlenosti i ekonomskom osnaživanju žena u opštinama Modriča i Vukosavlje.

Projekat se realizira u sklopu Programa osnaživanja žena, finansiranog od strane Američke ambasade u Sarajevu. Ukupna vrijednost projekta je 22.073,00 USD.

Komentari su onemogućeni.