SPORTOM PROTIV POPLAVA

REALIZOVAN DRUGI DIO AKCIJE “SPORTOM PROTIV POPLAVA”

U organizaciji Udruženja Nezavisni biro za razvoj (NBR) i Opštine Vukosavlje, u nedjelju (27. avgusta  2017. godine), sa početkom u 11:00 časova realizovana je druga faza akcije pod nazivom: „Sportom protiv poplava“. Akcija je održana na terenu za odbojku na pjesku u Vukosavlju.Radilo se o jednodnevnom turniru odbojke na pjesku pod nazivom “Vukosavlje open 2017”. Na Turniru je učestvovalo ukupno 10 ekipa, sa preko 50 učesnika, i velikog broja posjetilaca. Načelnik Opštine Vukosavlje, g. Borislav Rakić je istakao da se, putem sporta i sportskih manifestacija, kao što je ovaj turnir, može dati doprinos promociji bolje prevencije i jačanju svijesti o potrebi bolje zaštite od poplava, te se tim povodom zahvalio i svim učesnicima, najviše omladini opštine Vukosavlje koja je doprinijela realizaciji akcije “Sportom protiv poplava” i uređenju odbojkaškog terena kao doprinosa lokalnoj zajednici.

Organizatori turnira, predstavnici Udruženja “Sova” i Udruženja “Dobor Kula”, su bili obučeni u majice sa natpisom “Boljom prevencijom do bolje zaštite od poplava”, a na stadionu je postavljen info-pult sa promotivnim materijalamima u vidu letaka, putem kojih  su  posjetioci  turnira, dobili dodatne informacije o  značaju i ulozi sporta i sportista u unapređenju prevencije i podizanju svijesti o značaju zaštite od poplava.

Širom opštine Vukosavlje, polijepljeni su plakati sa istom porukom, a za učesnike je pripremljen i veliki fond nagrada.