ZAJEDNIČKI SASTANAK SLUŽBI CIVILNE ZAŠTITE OPŠTINA ŠAMAC, VUKOSAVLJE I OPĆINE DOMALJEVAC-ŠAMAC

U organizaciji Udruženja Nezavisni biro za razvoj (NBR) i opštine Šamac, 5. jula 2017. godine u prostorijama opštine Šamac održana je fokus grupa za jačanje sistema zaštite od poplava i spašavanja u kriznim situacijama u ove tri opštine/općine.

Cilj fokus grupe bio je razmatranje i razmjena ključnih podataka i informacija neophodnih za izradu analiza lokalnih politika u oblasti zaštite, prevencije poplava i spašavanja u kriznim situacijama. Održana fokus grupa je prva u nizu aktivnosti treće komponente projekta u okviru koje će se u budućem periodu raditi na  unapređenju prevenicije od poplava kroz jačanjanje zajedničke saradnje, koordinaciji planova za zaštitu od poplava ove tri opštine, te kreiranju zajedničkog sistema ranog upozoravanja.

Ova aktivnost se provodi u sklopu projekta „Podrška održivom oporavku od poplava za Domaljevac-Šamac, Vukosavlje i Šamac“, koji se finansira sredstvima EU, a implementira NBR.

1 2 20170705_105715 IMG_7996