Poslovno okruženje

Završene terenske posjete – teoretske edukacije proizvođača suhe šljive

0

Završene terenske posjete – teoretske edukacije proizvođača suhe šljive

U Brčkom i Tarevcima su od 23. do 26.07.2018. godine provodene terenske posjete – teoretske edukacije proizvođača suhe šljive u sklopu implementacije projekta: „Inovacije u lancu vrijednosti suhe šljive“.

Edukacije je provodio stručnjak sa Tehnološkog fakulteta Tuzla, prof. dr. sc. Midhat Jašić, a posjećene su sljedeće firme: Bosnaplod d.o.o Brčko., Opšta poljoprivredna zadruga Tarevci i Zemljoradnička zadruga Brka.. Edukacije su se odvijale na terenu sa proizvođačima suhe šljive po principu „1 na 1“ ili u manjim grupama. Cilj ovih edukacija je poboljšanje tehnološkog procesa s aspekta standardizacije i kontrole kvalitete finalnog proizvoda.

Projekt “Inovacije u lancu vrijednosti suhe šljive” implementira Nezavisni biro za razvoj/NBR sa partnerima: Općinom Gračanica, Zemljoradničkom zadrugom „Gračanka“ i Tehnološkim fakultetom Univerziteta Tuzla. Projekt sufinancira Europska unija, u okviru Programa za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH, EU ProLocal kojeg implementira GIZ. Ukupna vrijednost projekta iznosi 189.906,00 KM od čega Europska unija sufinancira projekt u iznosu od 151.066,00 KM. Trajanje projekta je 12 mjeseci.

Komentari su onemogućeni.