Poslovno okruženje

Završni radovi na komunalnoj infrastrukturi u RPC i inkubatoru u B.Šamcu

0

Razvojno preduzetnička zona “Šamac” ( Zona ) smještena je u bivšoj Tvornici pletenog namještaja “Šamac”- ulica Njegoševa bb. – na ulazu u grad sa istočne strane. Rad zone u nadležnosti je opštine Šamac. Zona ima 12 objekata čija je ukupna površina 6.303 m2. Raspoložive slobodne površine u potpunom su vlasništvu (100 %) opštine Šamac i čine 4,6 ha Sa postojećim privrednicima zaključen je ugovor na 5 godina, cijena zakupnine iznosi od 1,00 – 1,20 KM/m2, grejs period najmanje 12 mjeseci.
Obezbijeđen je pristup visoko naponskoj mreži, sistemu vodosnabdjevanja i priključku na telefonsku mrežu. Nakon oko 2 godine upornog rada na stvaranju početnih uslova za useljenje preduzetnia, u Zoni danas djeluje 17 firmi u kojoj radi oko 100 zaposlenika.
Na osnovu Analize stanja, usvojene Strategije razvoja Zone i Akcionog plana implementacije iste, prije svega za 2008 godinu, pristupilo se rješavanju najproblematičnije infrastrukture zone. To se, prije odnosilo na: intervenciji na trafo-stanici i glavnoj vodovodnoj trasi čime su zadovoljene potrebe korisnika za: električnom energijom, vodom i protivpožernom zaštitom kroz izgrađene instalacije vanjske hidrantske mreže.
U objektu Poslovnog inkubatora / Inkubacioni centar u Šamcu ( pri NBR-u) u toku su završni radovi na izgradnji kotlovnice i instalacija centralnog grijanja čime se stiču bolji radni uslovi za korisnike/stanare Inkubatora

Komentari su onemogućeni.