Poslovno okruženje

Ciljevi

ciljevi

 

  1. Pronalaženje donatorskih sredstava: podsticanje, finasiranje i vođenje obnove zona povratka u cilju unaprjeđenja života i ekonomske održivosti: povratnika, raseljenih osoba, izbjeglica i drugih ugroženih kategorija društva, te smanjenje siromaštva u Bosni i Hercegovini.
  2. Poticaj, uspostava infrastrukture za razvoj biznisa kroz: promociju, uspostavu i vođenje poslovnih inkubatora, kao jednog od instrumenata podrške lokalnom i regionalnom ekonomskom razvoju, a radi formiranja novih mikro i malih preduzeća.
  3. Podrška lokalnoj privredi, razvoju malog  privatnog preduzetništva i zapošljavanju u  Bosni i Hercegovini; posebno kroz izdavanje garancija za preduzetnike, koje će im omogućiti pristup finansijskim sredstvima banaka ili mikrokredititnih institucija.
  4. Razvoj i uspostava: agro-biznis i drugih centrara za razvoj  radi stvaranja uslova za održivi ekonomski razvoj / kroz : razvoj preduzetništva i inovacija, primjenu novih znanja i tehnologija, te razvoj tržišno orijentirane proizvodnje i usluga /.
  5. Razvoj i upravljanje projektima.
  6. Unapređenje sistema i upravljanja, te osposobljavanja ljudskih resursa / treninzi i druge edukacije / kao najznačajnijeg domaćeg bogatstva u cilju  smanjenja siromaštva i dostizanja blagostanja u Bosni i Hercegovini.
  7. Promocija i stvaranje uslova za obezbjeđenje podrške postojećim i uspostavi i razvoju novih biznisa čiji su osnivači žene ili omladina.