Konferencija „Manje korupcije – više radnih mjesta” u Mostaru

Završna konferencija projekta: “Manje korupcije-više radnih mjesta”,koji finasira EU, održana je u četvrtak, 20. septembra 2012. godine u 11:50 sati u Mostaru (Hotel ”ERO”- Kongresna sala). Konferenciju su organizirali implementatori projekta, Nezavisni biro za razvoj (NBR) iz Gradačca, Udruženje za posao i poduzetništvo “LiNK” iz Mostara i Centar za promociju lokalnog razvoja- “PLOD” iz Bihaća. Ukupna vrijednost projekta je 120.000 eura, od čega je Europska unija obezbijedila 87,5%, kroz Instrument za pretpristupnu pomoć (IPA), a aplikant i partneri preostala sredstva u iznosu 12,5% od ukupne vrijednosti.

Program konferencije obuhvatio je predstavljanje postignutih rezultata projekta, negativni aspekti korupcije u poslovnom sektoru BiH, mjere za sprječavanje korupcije i nosioci provođenja tih mjera u poslovnom sektoru, kao i značaj i uloga medija i organizacija civilnog društva u stvaranju odgovornije vlasti i funkcionalne prevencije korupcije.

Između ostalih, učesnicima konferencije obratili su se: Brigitte Kuchar (Task menadžer)-Delegacija Evropske unije u BiH, Dijana Bilanović, ministrica razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona i Amer Zagorčić, ministar privrede Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Između ostalih, u radu konferencije učestvovali su: Dr.sc. Elmedin Muratbegović , Doc. Dr. sc. Eldan Mujanović, Zoran Jachev, vođa projektnog tima projekta “Suporting NGOS in the fight against corruption „ u BiH, predstavnici javnog (opštinskih, kantonalnih, entitetskih i državnih nivoa vlasti), nevladinog i poslovnog sektora, te brojnih medija.

Fotografije na ovu temu možete pogledati ovdje.

Možete pogledati i TV prilog.