ODRŽAN DRUGI SASTANAK UPRAVNOG ODBORA PROJEKTA: “AKTIVNE ŽENE U SAMOZAPOŠLJAVANJU”

Drugi sastanak Upravnog odbora projekta: “Aktivne žene u samozapošljavanju“ (Projekat), održan je u utorak, 29. oktobra 2019. godine u 13:00 sati u prostorijama Udruženja Nezavisni biro za razvoj (NBR) u Tarevcima, Opština Modriča.

Sastanku su prisustvovali svi članovi Upravnog odbora, i to: Nada Stanojević, predsjednica UO, ispred Udruženja žena „Dobor Kula“, Slobodanka Goranović ispred Udruženja žena „Veliko Srce“, Mirela Halilbašić ispred Udruženja „4T“, Dino Beganović ispred Udruženja NBR i Jasmina Sulejmen, koordinator projekta. Na sastanku su razmatrane realizovane aktivnosti u predhodnih 5 mjeseci, te utvrđen i usvojen plan aktivnosti za narednih 5 mjeseci implementacije projekta. Pored navedenog, razgovaralo se o zajedničkom nastupu žena preduzetnica na sajmovima „Tradicija i ja“ u Modriči i Šamcu. Dogovoren je zajednički nastup i predstavljanje proizvoda: Sok od aronije, pekmez od samoniklice, kiseli krastavci, šarena salata i paradajz sos, kao i drugi proizvodi i aktivnosti navedena tri udruženja.

Projekat se realizira u sklopu Programa osnaživanja žena, finansiranog od strane Američke ambasade u Sarajevu. Ukupna vrijednost projekta je 22.073,00 USD.