Poslovno okruženje

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „AKTIVNE ŽENE NA TRŽIŠTU RADA „

0

Nezavisni biro za razvoj, u saradnji sa projektinim saradnicima:  Opštinom Vukosavlje i Opštinom Modriča, dana 07.06.2022 u skupštinskoj sali Opštine Vukosavlje održao je završnu konferenciju projekta „Aktivne žene na tržištu rada„.

Konferencija je održana u povodu uspješne implementacije projekta, a imala je za cilj prezentirati ostvarene rezultate Projekta kao i da mlade žene, učesnice projekta i poslodavci, podijele svoja iskustva stečena kroz ovaj projekat, motiviraju druge žene da postanu inicijatori i borci za posao, kao i da animiraju poslodavce da pruže priliku mladim, nezaposlenim ženama u ostvarivanju njihovih snova, njihovih zapošljavanja.

Učesnicima konferencije su se u uvodnom dijelu obratili: Načelnik Opštine Vukosavlje gosp. Borislav Rakić, Načelnik Opštine Modriča, gosp. Jovica Radulović, te gđa Jasmina Sulejmen,ispred NBR-a.

Nakon uvodnog dijela, prezentirani su  ostvareni rezultati Projekta od kojih posebno ističemo:   jačanje dodatnih vještina i kompetencija 25 učesnicaProjekta,kroz aktivno učešće na tri vrste obuka: psihoedukativnih, poslovnihi  digitalnih obuka, potom, sticanje dvomjesečne stručne prakse za 20 učesnica, nakon što su one samoinicijativno pronašle poslodavce. Posebno treba istaknuti da je, nakon svega, 9 učesnica uspjelo pronaći stalno zaposlenje, dok su dvije učesnice, kod istih poslodavaca, nastavile sa sticanjem godišnje stručne prakse, finansirane od strane ministarstava. 

Svoja  iskustva stečena  učešćem u  projektu i  zadovostvo zbog  učestvovanju  u njemu, su posebno  podijelile s nama: Adela Mulić, Draga Kojić, Amina Halilković i Edna Bjelošević. Konferencija je realizovana kao završna aktivnost u provedbi  projekta„Aktivne žene na tržištu rada“ koji finansira Američka ambasada u Sarajevu u okviru  Programa osnaživanja žena, a koji jeimplementiran  na području opština Modriča i Vukosavlje. Ukupna vrijednost projekta je 28.362,00 USD.

Komentari su onemogućeni.