Poslovno okruženje

Poslovni susret preduzetnika iz Vukovarsko srijemske županije iz Hrvatske i preduzetnika sjeveroistočne BiH

0

U Gradačcu je, u subotu,3.septembra 2011 u 13,00 sati u Sali Gradačačkog sajma, održan Poslovni susret preduzetnika iz Vukovarsko srijemske županije iz Hrvatske i preduzetnika sjeveroistočne BiH. Poslovni susret je realiziran u okviru zvaničnog programa 38. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije-sajma šljive koji je održan od 1.9.- 4.9.2011. godine u Gradačcu.

Inače, Poslovni susret ( B2B) je održan u sklopu implementacije projekta: Zajedničkim snagama do inovativnog okruženja ( Projekat) koga implementiraju Udruženje Nezavisni biro za razvoj ( NBR ) Gradačac i Regionalna razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije HRAST d.o.o. Vinkovci , Hrvatska. Ukupna vrijednost Projekta je 226.886,95 EUR. Projekat finansira Europska unija sa 84,18% ( iz sredstva IPA fonda za prekograničnu saradnju Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske).
Projektom se želi unaprijediti poslovno okruženje područja SI BiH (BiH) i Vukovarsko srijemske županije(Hr), tako da postanu vodeća inovativna okruženja. Između ostalog, tu se, prije svega, misli na potrebu poboljšanja konkurentnosti malih i srednjih poduzeća ( MSP ), kao i stvaranje uslova uslova i postizanje dugoročne i održive saradnje preduzetnika i potpornih institucija za razvoj preduzetništva MSP u SI BiH / Posavini i Vukovarsko-srijemskoj županiji u Hrvatskoj. U okviru plenarnog dijela Poslovnog susreta predstavaljen je sistem za :„Poređenje poslovnih performansi za mala i srednja preduzeća u BiH sa konkurencijom“ . Način funkcionisanja Sistema prezentirao je, Fuad Strik, predsjednik Udruženja poslovnih savjetnika u BiH ( LESPNet ).
Na Poslovnom susretu u Gradačcu učestvovalo je, pored preduzetnika iz Hrvatske, preko 20 preduzetnika iz SI BiH koji su, pored razmjene informacija o djelatnostima i kontakt podataka, uspostavili i konkretne veze koji bi se mogli pretočiti i u poslovne sporazume i ugovore.Dalja konkretizacija poslovne saradnje očekuje se prilikom Poslovnog susreta koji će biti upriličen u Hrvatskoj u nerednim par mjeseci.Ujedno, predtavnici LESP net-a su ostvarili niz kontakata i utvrdili konkretne interese MSP Regije za pojedinačnim mjerenjem njihovih poslovnih performansi naspram konkurencije. Takođe, Susretu su prisustvovali predstavnici: privrednih i obrtničkih komora, udruženja privrednika i poslodavaca, te razvojnih agencija iz oba prekogranična podučja. Učesnicima Poslovnog susreta obratitili su se Dijana Bilanović, ministrica Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona i Pročelnik za gospodarstvo Vukovarsko-srijemske županije, gospodin Nanad Jerković ( iz Hrvatske), saopšteno je iz NBR-a.

Za sve dodatne informacije, molimo kontaktirajte:
Enver Sarvan,izvršni direktor NBR-a
Mustafa Mustajbegović, koordinator Projekta
Tel: +387 53 820-515, 820 513, Fax: 00387 53 810 – 952
E-mail: pitcentar.nbr@gmail.com

Komentari su onemogućeni.