U Mostaru se održava završna konferencija projekta „Manje korupcije – više radnih mjesta”

U Mostaru će, u četvrtak, 20.septembra 2012. godine u 11:50 sati (Hotel”ERO”- Kongresna sala), biti održana konferencija “Manje korupcije-više radnih mjesta”. Konferencija se održava u sklopu aktivnosti istoimenog projekta, kojeg zajednički implementiraju Nezavisni biro za razvoj (NBR) iz Gradačca, Udruženje za posao i poduzetništvo “LiNK” iz Mostara i Centar za promociju lokalnog razvoja- “PLOD” iz Bihaća. Ukupna vrijednost projekta je 120.000 eura. Europska unija je obezbijedila 87,5%, kroz Instrument za pretpristupnu pomoć (IPA), a aplikant i partneri sredstva u iznosu 12,5% od ukupne vrijednosti.

Programom konferencije predviđeno je predstavljanje postignutih rezultata, negativni aspekti korupcije u poslovnom sektoru BiH, mjere za sprječavanje korupcije i nosioci provođenja mjera u poslovnom sektoru, kao i značaj i uloga medija i organizacija civilnog društva u stvaranju odgovornije vlasti i funkcionalne prevencije korupcije.

Između ostalih, učesnicima konferencije obratiće se predstavnici Delegacije Evropske unije u BiH, Hercegovačko- neretvanskog kantona, Dijana Bilanović, ministrica razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona i Amer Zagorčić, ministar privrede Hercegovačko-neretvanskog kantona

Pozivamo predstavnike medija da proprate rad konferencije na kojoj se očekuje aktivno učešće predstavnika javnog (opštinskih, kantonalnih, entitetskih i državnih nivoa vlasti), te nevladinog i poslovnog sektora.

Za sve dodatne informacije, molimo kontaktirajte:
Vesna Sarvan, koordinatorica projekta
Tel.: +387 53 820 515, Fax.: +387 53 810 952